Time Management- artikel

Time Management- artikel

In 2017 en 2018 heb ik voor het programma van Talent Centraal trainingen gegeven aan jonge talenten uit de sport & cultuursector. Jonge muzikanten, acteurs & sportief talent die de ambitie hebben om het beste uit zichzelf te halen. Jonge talenten die soms tegen uitdagingen aanlopen om alle ballen in de lucht te houden. In dit artikel lees je meer over de Time Management training.

“Om aan de slag te gaan met timemanagement moet je eerst inzicht krijgen in je eigen gedrag”, vertelt Eva. “Maar ook in gewoontes, afleidingen, stoorzenders waar je last van kan hebben. Dat kan van alles zijn: van een telefoon tot een fluitend vogeltje buiten. Als je weet hoe dat voor jou zit, kan dat voor jezelf al een soort rust geven.”

Verschillende typen

Als we het over timemanagement hebben kunnen we een onderscheid maken tussen twee verschillende type mensen:

  1. Deze groep talenten houdt veel ballen in de lucht: ze doen aan school, sport, onderhouden hun sociale contacten, hebben een bijbaantje. Ze moeten echt veel dingen doen. Wat de groep kenmerkt is dat ze gewoon al een hele weekplanning maken. Ze hebben de regie over hun eigen agenda.
  2. Deze groep talenten heeft een flexibele opstelling. Ze kunnen heel veel doen, met minder structuur en vaste afspraken maar hebben wel een deadline nodig om het te doen.

“Timemanagement is voor iedereen anders. Iedere persoon heeft zijn eigen werkwijze. Er is geen goed of fout. Het is belangrijk om eerst te realiseren welk type persoon jij bent. Op zichzelf zou dat al een bepaalde rust kunnen geven.”

Meer lezen? Klik hier voor het hele artikel op TalentCentraal.nl

 

Wil je meer weten of deze training iets voor jou of jouw collega’s is; kijk eens bij mijn trainingen!